Na vsebino

Festival Odprte hiše Slovenije letos tudi v Črnomlju

Zakladnica (atelje Ostan Pavlin; foto: Virginia Vrecl)
Zakladnica (atelje Ostan Pavlin; foto: Virginia Vrecl)

Odprte hiše Slovenije (OHS) od 27. do 29. maja vabijo na 13. festival OHS, na katerem si boste lahko v živo ogledali izbrano slovensko arhitekturo. Na največjem festivalu arhitekture, nepremičnin in kakovostnih ureditev, bo letos na ogled več kot 50 različnih arhitekturnih projektov, ki jih je izbrala strokovna žirija petih arhitektov. Njihovo poslanstvo je bilo izbrati tiste objekte in prostorske ureditve, ki so primer kakovostne slovenske arhitekture, navdihujejo in spodbujajo boljše življenje ter trajnostni razvoj.

Med 27. in 29. majem si bo javnost lahko ogledala prenovljene in nove stavbe in prostorske ureditve, med njimi stanovanja in stanovanjske hiše, vzgojno-izobraževalne ustanove, poslovne stavbe, sodobne delovne prostore, knjižnice in umetniške delavnice, turistične in športne objekte. V sklopu festivala si bodo obiskovalci letos lahko ogledali tudi črnomaljsko Zakladnico. Termin ogleda bo v nedeljo, 29. maja 2022 ob 12. uri, potrebna pa je predhodna prijava na tej povezavi.

Obiskovalci si bodo izbrane objekte ogledali pod vodstvom arhitektov, krajinskih arhitektov, konservatorjev, projektantov in investitorjev, ki jim bodo odgovorili tudi na vsa vprašanja.

Tema letošnjega dogajanja je »Arhitektura v novi realnosti«, s katero želijo organizatorji spodbuditi dialog o vlogi in pomenu arhitekture v času velikih družbenih in okoljskih sprememb.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj