Na vsebino

Finale nacionalnega tekmovanja POPRI 2023

V torek so se dijaki Maj Adlešič, Anej Bahor, Matic Jelenič in Žiga Štravs (vsi 2. aG) - alias Usopp's Arrow Lube - udeležili finala nacionalnega tekmovanja v podjetniških idejah mladih POPRI.

Mesto med dvanajstimi najboljšimi srednješolskimi idejami so si priborili s predstavitvijo poslovnega modela na regijskem predizboru. Tako v Novem mestu kot včeraj v Novi Gorici so predstavili tekočino za lokostrelske puščice.

Tekmovanje, ki ga organizira Primorski tehnološki park, je letos potekalo že dvajsetič in organizatorji so pripravili bogat spremljevalni program.

Udeleženci in mentorji so po tekmovalnem delu prisluhnili okrogli mizi z naslovom: Od tekmovanja POPRI do uspešnega podjetja (Kako naj (mlad) podjetnik zaščiti svoje znanje, inovativne rešitve in ime.). Sledila je izkušnja podjetniškega mreženja, v večernih urah pa gala prireditev v SNG Nova Gorica, kjer so podelili nagrade najboljšim.

Za podporo in strokovno pomoč se zahvaljujemo zunanjim mentorjem iz Podjetniškega inkubatorja Bela krajina in Podjetniškega inkubatorja Podbreznik.

Vir: Srednja šola Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj