Na vsebino

FOTO: Belokranjski gasilci se po naporni noči vračajo domov

Foto: PGD Stranska vas pri Semiču
Foto: PGD Stranska vas pri Semiču

Za gasilci, ki se na Krasu borijo z obsežnim požarom, je naporna noč. Kot je za STA povedal nočni vodja intervencije Stanko Močnik, so se spopadali z dvema požaroma v bližini Kostanjevice na Krasu, torej na območju, kjer se je že v sredo ogenj nevarno približal naselju. Obe žarišči so obvladali in omejili.

Sicer pa je bilo ponoči na terenu več kot 800 gasilcev, med njimi čez sto gasilcev iz belokranjske regije, ki se po utrujajoči nočni izmeni, izmučeni, a živi in zdravi vračajo domov.

Na območje največjega požara v zgodovini samostojne Slovenije se je včeraj z 32-imi vozili iz Bele krajine podalo 60 gasilcev iz GZ Črnomelj, 36 gasilcev iz GZ Metlika ter 23 gasilcev iz GZ Semič.

Na goriškem Krasu je zaradi požara že peti dan zapored stanje izredno resno. Trenutno so aktivna predvsem tri požarišča, vsa na lokacijah požarov v prejšnjih dneh. Požar po prvih ocenah že presega velikost 2000 hektarov, je za STA povedal poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan. Na terenu je že več kot 1000 gasilcev iz šestih gasilskih regij.

Pomagajo jim tudi helikopterji Slovenske vojske, policije ter trije iz tujine, Avstrije, Slovaške in Hrvaške, ter tovorno letalo slovenske vojske pilatus.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj