Na vsebino

FOTO: Slovenska olimpijska bakla belokranjsko pot začela v Črnomlju

Slovenska olimpijska bakla za olimpijske igre v Tokiu je danes na poti po belokranjskih občinah. Svojo pot je bakla začela pred črnomaljskim gradom, od koder jo je motokrosist Denis Jakša odpeljal do stadiona v Loki, kjer sta prvi krog odtekla črnomaljski župan Andrej Kavšek in direktorica črnomaljske občinske uprave Danijela Nedič Orešič. Z baklo so nato po atletski stezi v Črnomlju tekli številni posamezniki, ki so tako ali drugače pustili pečat v črnomaljskem športu. Baklo je črnomaljski podžupan Dubravko Čengija po partizanski magistrali v nadaljevanju prinesel do ulice Kot in jo predal semiškim tekačem. Seznam vseh nosilcev bakle v Črnomlju si lahko ogledate v spodnji priponki.

V projekt Slovenska olimpijska bakla so predstavniki organizatorjev belokranjskih občin iz Športne zveze Metlika, Športne zveze Črnomelj ter Občine Semič, pristopili enotno in poskusili približati olimpijski duh čim širši množici Belokranjcev. K sodelovanju so povabili belokranjska športna imena, domače klube in društva, upokojence, invalide in vse belokranjske šole.

Priponke

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj