Na vsebino

FOTO: V blatu, mulju in znoju

PGD Adlešiči
PGD Adlešiči

Po umiritvi vremenskih razmer po najhujši naravni katastrofi v zgodovini samostojne Slovenije je danes na prizadetih območjih v ospredju vzpostavljanje prometnih povezav in nadaljevanje odstranjevanja posledic ujme, ki je uničila ogromno premoženja in infrastrukture. Pri tem že drugi dan sodelujejo tudi številni belokranjski gasilci.

Okrog 270 jih je v nedeljo na Koroškem pomagalo odstranjevati posledice vodne ujme. Združene ekipe društev gasilskih zvez Črnomelj, Metlika in Semič so bile v veliko pomoč pri prevozu pitne vode v Ravne in Prevalje ter pri odpravljanju razdejanja, ki so ga povzročile poplave.

Nedeljska odprava se je po končanem delu v poznih večernih urah vrnila domov. Po pregledu, zamenjavi in popravilu opreme, pa se je davi na pomoč kolegom in prebivalcem najbolj uničenih območij na Koroškem odpravil nov konvoj Belokranjske regije. Ponedeljkova odprava šteje 213 gasilcev s 53 vozili.

Nekaj foto utrinkov s terena, ki so jih na družbenem omrežju delila posamezna gasilska društva, si lahko ogledate v galeriji.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj