Na vsebino

Franci Rogač in Društvo za boljši svet

Prejšnjo sredo, četrto šolsko uro nas je v OŠ Komandanta Staneta v Dragatušu obiskal pisatelj Franci Rogač.
Pripovedoval nam je o svojem življenju in mi smo mu z veseljem prisluhnili. Govoril je o svojem otroštvu, ki je bilo po njegovih besedah zelo lepo. Ko pa se je začel spominjati svojih najstniških let, nas je vse učence in tudi učitelje pustil odprtih ust. Zaupal nam je, kako je nekajkrat odšel od doma v Zagreb, kako je v šoli zelo popustil in kako je hotel in tudi postal panker. Vendar se je odločil, da bo uvedel spremembe v svoje življenje. Opustil je alkohol, postrigel si je irokezo in se zaposlil. Sčasoma je postal mag. socialnega dela. Učenci in učitelji smo bili nad njegovo pripovedjo o njegovem življenju navdušeni.

Naslednjo uro so nas obiskali člani Društva za boljši svet. Odigrali so igro na temo pasti mladostništva. Spoznali smo mladostnike, ki se odpravijo na taborjenje s svojim vzgojiteljem. Seveda so si s seboj vzeli mobilni telefon, ki ga jim je že prvi dan vzgojitelj vzel za čas taborjenja. Mladi taborniki si niso predstavljali življenja brez Facebooka in drugih socialnih omrežij, vendar jih je vzgojitelj tako zaposlil, da niso imeli časa razmišljati o svojem telefonu in internetu. Vsi skupaj so spoznali, da se da življenje uživati tudi brez Facebooka in tudi, da je lahko uporaba teh socialnih omrežij zelo nevarna. Med predstavitvijo je bilo polno smešnih vložkov, tako da smo se nasmejali in zelo uživali.

Več fotografij najdete na spletni strani šole.

Vir: OŠ Dragatuš

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj