Na vsebino

Francija – 8. in 9. dan

Na jugu Francije smo že deset dni. Postali smo prava velika družina. Zjutraj se okrepimo z zajtrkom, nato pa s skupinskimi igrami napolnimo svoje telo z energijo in začnemo z aktivnostmi dneva. V sredo smo se odpravili v bližnjo osnovno šolo v Cadalenu. Z učenci smo se spoznali preko motivacijske igre, sledila je predstavitev “forum teatra” zaigranih prizorov na temo diskriminacije. Po kosilu smo se plesno razgibali z učiteljico, ki uči gluhe in uporablja znakovni jezik. Naučili smo se koreografijo na pesem Oda radosti.

Popoldne smo se pripravljali na prireditev, ki so jo pripravili v afriški šoli Atout Piol. Na prireditvi smo si ogledali plesne koreografije otrok, odraslih in oseb s posebnimi potrebami ob bobnih gostiteljice Chantal Tichane in gostov iz Senegala.

Včeraj je bil čas, ko smo se ozrli nazaj in se poslovili od udeležencev.

Danes je namreč zadnji dan izmenjave, ko se bomo odpravili v Toulouse. Od tam pa jutri ob 13. uri z EasyJetom letimo proti Benetkam. Našo pot lahko spremljate TUKAJ.

Vir: OŠ Milke Šobar Nataše
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj