Na vsebino

Fušalo se je na polno

Foto: Rudi Vlašič
Foto: Rudi Vlašič

V Kulturnem domu Metlika so po dveh letih premora v organizaciji metliške območne izpostave JSKD znova pripravili festival resnično amaterskih in neprofitnih vokalno-instrumentalnih skupin Dajmo malo fušat. Na festivalu za tiste, ki nekaj znajo, a ne preveč, se je tokrat predstavilo 15 skupin, večinoma iz Bele krajine, prišli pa so tudi glasbeniki iz Novega mesta, Varaždina in celo Čikaga. Prav vsi pa so zapeli in zaigrali s srcem in dušo ter se držali reka: Bolje, da te je pet minut sram, kot da celo leto vadiš!

Fušanje je svojevrsten fenomen, ki ljudi očitno zelo zanima, saj je bila dvorana metliškega kulturnega doma tudi tokrat premajhna za vse, ki so želeli prisluhniti tistim, ki so ga na odru tu pa tam tudi malo polomili. Fušalo se je na polno, tako da je dogodek še enkrat več povsem upravičil svoje ime.

Tokrat so fušale zasedbe Allegro, Kafergeist, Vuki, Ansambel M. Horžena, Klančakovi godci, Kamarati, Friška roba, Kofeini, Stari Panji, Fret noize, Poljub, Kavarna, Belokranjske siničke, Nekarte kej zamerit in Boccorollix.

Prireditev sta tradicionalno povezovala Janez Vraničar-Luigi in Matjaž Rus, ki sta namignila, da fušanje tudi prihodnje leto zagotovo bo.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj