Na vsebino

Gasilsko-reševalna vaja "Dragatuš 2019"

Včeraj je v Dragatušu potekala velika gasilsko-reševalna vaja Gasilske zveze Črnomelj. Vaja je bila izvedena z namenom, da se preveri operativno delovanje in sodelovanje sil za zaščito, reševanje in pomoč pri gašenju in reševanju ob množični nesreči. Vaja je bila izvedena na podlagi predpostavke, da je prišlo v OŠ Komandanta Staneta Dragatuš do eksplozije plina v plinski postaji, posledično po napeljavi tudi v prostore kuhinje. V objektu je normalen dan poučevanja otrok. V šoli je potekal pouk. Sledilo je reševanje, evakuacija, gašenje...

V vsej tej zmedi pride do prometne nesreče na glavni cesti Dragatuš - Podlog zaradi izsiljene prednosti. Sodeluje tudi helikopter slovenske vojske, ki prepelje ponesrečenega v UKC.

Proti koncu, pri podiranju drevesa v gozdu pri Dobreču, pride do nesreče, kjer delavca stisne drevo, pri čemer dobi poškodbe glave. Zaradi neznane lokacije nesreče se prične iskalna akcija, v kateri sodeluje poleg gasilcev tudi enota belokranjskih reševalnih psov.

V vaji, ki jo je vodil občinski gasilski poveljnik Občine Črnomelj, tov. Jože Vrščaj, je sodelovalo preko 384 udeležencev, s kar 42 vozili in sicer:
- 27 enot gasilskih društev GZ Črnomelj,
- štab CZ Občine Črnomelj,
- RK Črnomelj,
- Nujna medicinska pomoč Črnomelj,
- Enota za podporo vodenju Ljubljana,
- Helikopterska enota,
- Pobrateno društvo DVD Novi Marof
- Enota reševalnih psov ŠKD Bela krajina

Vir: GZ Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj