Na vsebino

Gastro študijska tura

Z gostinskimi ponudniki Okusov Bele krajine smo se v torek udeležili vsakoletne študijske ture, tokrat v Ljubljani.

Na izvrstnem zajtrku v Hotelu Cubo smo se z direktorjem Sandijem Kovačevićem pogovarjali o smernicah razvoja turizma, vodenju hotela, marketingu, višanju standarda storitev ipd. Na zajtrku se nam je pridružil tudi Matej Knific, solastnik agencije Luxury Slovenia, ki Belo krajino vidi kot avtentični biser Slovenije ter v našo destinacijo pripelje goste višjega cenovnega razreda.

Po zajtrku smo se odpravili na doživetje Dobimo se na plac', kjer smo se sprehodili po ljubljanski tržnici, preizkušali razne dobrote ter si izdelali šopek iz suhega cvetja.

Sledilo je kosilo v znani Restavraciji JB, kjer nas je chef Janez Bratovž razvajal z vrhunskimi krožniki ter nam v svoji kuhinji pokazal nekaj svojih kuharskih trikov. Za vinsko spremljavo je poskrbela sommelierka Nina Bratovž in navdušeni smo bili, da je izbrala tudi Šturmovega Akorda.

Sledil je sprehod po grajskih vinogradih na Ljubljanskem gradu ter pogovor z Matjažem Kondo, vodjo turizma Javnega zavoda Ljubljanski grad, ki se je pohvalil, da je po rodu Belokranjec.

Zaključek čudovitega sončnega dne v Ljubljani smo preživeli z Michelinovo zvezdico nagrajeni Restavraciji Strelec s chefom Igorjem Jagodicem, ki nam je pričaral čisto posebne krožnike in kombinacije, ki so nas na trenutke kar malo presenetile (seveda v pozitivnem smislu). Tudi v Strelcu so dali priložnost Belokranjcem, tokrat Vinski kleti Šuklje.

Celoten dan je bil res ena vrhunska kulinarična izkušnja. Verjamemo, da so udeleženci študijske ture izvedeli marsikaj novega, potrdili svoje že dosedanje znanje, se še bolj povezali in dobili kakšno novo idejo.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj