Na vsebino

Gimnazijcem dokončno 100 evrov spodbude

Člani Občinskega sveta občine Črnomelj so na včerajšnji 21. redni seji dokončno sprejeli odlok o denarni spodbudi gimnazijcem Srednje šole Črnomelj, kar pomeni, da bodo dijaki ob vpisu v 1. letnik gimnazije prejeli mesečne 100 evrov denarne spodbude. S podeljevanjem denarnih spodbud se bo pričelo v šolskem letu 2021/22, in sicer vsem dijakom vpisanim v 1. letnik programa gimnazija. V naslednjih letih bodo denarne spodbude prejemali tudi dijaki višjih letnikov, vendar le tisti, ki bodo dosegli povprečno oceno 3,5. Člani sveta so se seznanili tudi s poročilom SŠ Črnomelj o delu in načrtih za naprej.

Svetniki so na včerajnčnji seji, ki je znova potekala v Kulturnem domu Črnomelj, obravnavali tudi pokrajinsko zakonodajo, pri kateri je občina skupaj z ostalima belokranjskima občinama podala enotno mnenje, da se ime Dolenjsko – belokranjska uporablja celovito in se ne krajša ter da je sedež pokrajinskega sveta v Beli krajini v Črnomlju. Državni svet RS je na vse občinske svete naslovil poziv, da se opredelijo do osnutkov pokrajinske zakonodaje in svoja mnenja izrazijo skozi predlog sklepa. Občina Črnomelj je svoje mnenje, enotno z Občino Semič in Občino Metlika podala v nekaj členih, in sicer da se zavzema, da se ime Dolenjsko-belokranjska pokrajina uporablja celovito in se ne krajša na Dolenjska ter da ostanejo sedeži organov, kot navedeno v predlogu zakona - sedež pokrajinskega sveta v Beli krajini, v Črnomlju.

Župan je člane sveta seznanil tudi s tekočimi projekti in njihovim stanjem, predstavniki Policijske postaje Črnomelj so jih seznanili s poročilom glede varnostnih razmer na območju občine, direktorica Dolenjskih lekarn Novo mesto pa s poročilom o poslovanju zavoda za leto 2020.

Vir: Občina Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj