Na vsebino

Glasbena šola Črnomelj vabi k vpisu




Glasbena šola Črnomelj je objavila razpis za vpis novih učencev v šolsko leto 2022/23 v naslednje programe:

  • Predšolska glasbena vzgoja: kandidati, ki v letu 2022 dopolnijo 5. leto starosti.
  • Glasbena pripravnica: kandidati, ki v letu 2022 dopolnijo 6. leto starosti in začnejo meseca septembra 2022 obiskovati 1. razred »devetletke«.

Za vpis v predšolsko glasbeno vzgojo in glasbeno pripravnico ni potrebno opravljati preizkusa glasbenih sposobnosti.

  • Program glasba - posamezni inštrumenti ( violina, viola, violončelo, kontrabas, trobenta, pozavna, tuba, bariton, tenor, rog, klarinet, saksofon, flavta, kljunasta flavta, oboa, tolkala, kitara, tamburica, petje, klavir, harmonika, diatonična harmonika in električne klaviature (nadstandard )).

- Kandidati, ki v letu 2022 dopolnijo 7. leto starosti in več. Omenjeni kandidati delajo preizkus glasbenih sposobnosti. Učenci, ki v šolskem letu 2021/2022 obiskujejo pouk glasbene pripravnice in se želijo vpisati na posamezne inštrumente tudi opravljajo preizkus glasbenih sposobnosti.

Na sprejemnem preizkusu preizkusimo glasbeno nadarjenost in upoštevamo priporočljivo starost, ki je predpisana v predmetniku za posamezne inštrumente. Po opravljenem preizkusu bodo učenci razporejeni na inštrumente, ki jih priporoča sprejemna komisija in glede na število prostih mest, ki jih potrdi ministrstvo za šolstvo.

Kandidati morajo od 3. do vključno 27. maja 2022, oddati pravilno izpolnjeno elektronsko prijavnico ali si natisnejo klasično prijavnico, ki jo izpolnjeno pošljejo na naslov Glasbena šola Črnomelj, ulica Mirana Jarca 2, 8340 Črnomelj. Obe prijavnici se nahajata na spletni strani Glasbene šole Črnomelj. K preizkusu glasbenih sposobnosti bodo kandidati povabljeni pismeno v mesecu juniju 2022. Dodatne informacije so na voljo v tajništvu šole na tel.: 07 35 69 060 .

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj