Na vsebino

Godalni orkester na festivalu Veris

Godalni orkester Glasbene šole Črnomelj je konec avgusta že tretje leto zapored sodeloval na glasbenem festivalu Veris, ki ga organizira GŠ Logatec. Skupaj z godalci in mentorji iz glasbenih šol Logatec, Kranj in Črnomelj smo po intenzivnih vajah 26. 8. pripravili zaključni koncert v Logatcu v športni dvorani in dan kasneje združeni nastop godalnega orkestra in pihalcev na Tartinijevem trgu v Piranu.

Za vse, ki si nas želite slišati, lepo vabljeni na ponovitev koncerta v KC Semič na svetovni dan glasbe, 1. oktobra 2022.

Več o našem druženju je zapisala violinistka Sara Banovec:

Letos smo se že tretje leto skupaj z učiteljico Tino Vrščaj odpravili na Godalni vikend Veris v Logatec. V sredo 24.8.2022 zvečer smo se zbrali v Logatcu, kjer je v cerkvi potekal koncert prof. Žige Branka. V četrtek po zajtrku smo začeli z vajami. Zbrali smo se v športni dvorani, kjer so nas učitelji razdelili po skupinah. Vsaka skupina je imela svojega učitelja. Iz Glasbene šole Črnomelj sta bila to Peter Jud in Tina Vrščaj. Vaje so potekla čez dan z vmesnimi odmori. Petek je prav tako potekal z vajami in pripravami na koncert. Zvečer smo igrali skupaj z mlajšim godalnim orkestrom Veris. Koncert je potekal v športni dvorani, kjer se je zbralo veliko poslušalcev. Naslednje jutro smo se vsi udeleženci festivala Veris odpravili proti Planini. Tam smo igrali skupaj s pihalnim orkestrom Veris, ki je bil prav tako na Festivalu Veris. Pot smo nato skupaj nadaljevali proti Piranu. Letos obeležujemo 330 obletnico rojstva Giuseppeja Tartinija. Na Tartinijevem trgu smo zaigrali v velikem godalnem orkestru Veris skupaj z godalci iz Simfoničnega orkestra Cantabile. Dirigent na koncertu je bil Marjan Grdadolnik. Bilo nas je več kot 90 godcev. Koncert smo zaključili tako, da smo skupaj s pihalnim orkestrom Veris zaigrali Šostakovičev Valček št. 2.

Bilo je zelo doživeto in nepozabno.

Hvala učiteljici Tini Vrščaj za ves njen trud in lepa doživetja, ki nam jih omogoča.

Vir: Glasbena šola Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj