Na vsebino

''Gora ni rekreacija, ampak hrana za dušo''

Ob včerajšnjem mednarodnem dnevu gora so v Knjižnici Črnomelj pripravili že deveto obeležitev tega dne. Tokrat so v goste povabili domačinko Ivanko Šuštarič, ki se je ozrla na svoje gorniške začetke, izpostavila pomen gorništva v svojem življenju ter predstavila nekaj svojih gorniških podvigov. Teh se je v dveh letih in pol nabralo kar nekaj in tudi v prihodnosti ji po njenih besedah navdihov za osvajanje vršacev ne bo zmanjkalo.

Na dogodku sta Janez Jerman in Stane Poljak, dolgoletna aktivna člana Planinskega društva Črnomelj, predstavila delovanje društva od začetkov do danes, pa tudi opremo, ki jo nujno potrebujemo, ko se podajamo v gore. Ob tem sta prisotne povabila v planinsko društvo, saj je doživeti lepote gora v dobri družbi še toliko lepše doživetje.

Za glasbeno popestritev večera, ki ga je Knjižnica Črnomelj organizirala skupaj s Planinskim društvom Črnomelj in Mladinskim centrom BIT, so poskrbeli člani Tamburaškega orkestra Dobréč.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj