Na vsebino

Gori vinograd

Pred nekaj trenutki smo z Regijskega centra za obveščanje v Novem mestu prejeli obvestilo, da v Rodinah (proti Talčjemu Vrhu) gori vinograd. Operativna enota PGD Črnomelj je že na poti, ravno v tem trenutku pa smo prejeli tudi preklic požara. Očitno se je na koncu izšlo dobro.

Še enkrat pa naj vas opozorimo na to, da kurjenje v naravi ni dovoljeno do preklica!

Na podlagi sklepa, sprejetega pod točko 6 na dopisni seji Vlade Republike Slovenije dne 18.3.2020 in v povezavi z 8. členom Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju (Uradni list RS, št. 20/14), je Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje

RAZGLASILA

veliko požarno ogroženost naravnega okolja od 20. marca 2020 na območju celotne države. Razglas ne velja za območja s snežno odejo.

Z dnem razlgasitve velike požarne ogroženosti je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih in drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.

Pristojni organi bodo v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajali poostren nadzor.

Vir: PGD Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj