Na vsebino

Gospod in hruška ter obisk DSO Črnomelj

V četrtek smo v Hišo Sadeži družbe Črnomelj povabili gospo Majo. Otrokom je na njim zanimiv način predstavila pravljico Frana Milčinskega Gospod in hruška. Otroci so ji navdušeno prisluhnili, nato so še narisali glavne junake pravljice. Kasneje je k nam prišel Marko, ki je z otroci izdeloval hotele za žuželke. Lesene "hotelčke" so otroci napolnili z raznimi palčkami in stebelci. Dopoldne se je obrnilo kot bi mignil. Za kosilo je bila danes enolončnica iz sladkega zelja. Zahvaljujemo se Evini babici za podarjeno zelenjavo z njenega vrta. Prostovoljki Azemini pa za sladico - slastne čokoladne mafine. Ker je bil današnji dan res razburljiv in pester, smo popoldne preživeli umirjeno ob petju in družabnih igrah.

Naslednji dan smo še enkrat odšli v DSO Črnomelj, kjer smo zapeli in zaplesali stanovalcem, ki prejšnji teden niso mogli priti na prireditev. Njihovi nasmehi in aplavzi nam povedo več kot besede. Nazaj grede smo se z veseljem ustavili v Jurjevanjski dragi in si še enkrat dali duška pred kosilom. Po obilni hrani (starši naj oprostijo, saj je vendar zadnji dan; rižoti, solati, sladoledu, različnemu sadju, pojesti je bilo potrebno tudi bonbone, ki so jih prinesli nekateri otroci), smo z Viktorijo obesili čebelice z našimi fotografijami, ki bodo krasile predprostor naše Hiše in nas še dolgo spominjale na letošnje počitnikarje.

Tako smo končali s prvim delom Otroškega tabora v HSD Črnomelj. V treh tednih se je pri nas zamenjalo kar nekaj otrok. Nekateri so z nami preživeli nekaj dni, nekateri pa kakšen teden. Veseli smo, da je otrokom pri nas lepo in se radi vračajo.

Zahvaljujemo se za vse prostovoljne prispevke, za podarjeno hrano in priboljške. Hvala tudi vsem prostovoljcem, ki pomagate, da vse poteka brez večjih problemov.

Naredite si, da vam bo lepo, se vidimo v avgustu.

Vir: HSD Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj