Na vsebino

Greva skupaj lovit oblake

34. Roševi dnevi, literarno srečanje najboljših mladih ustvarjalcev 8. in 9. razredov OŠ

Devetošolki Ana Kolbezen in Nika Kobetič sta sodelovali na 34. Roševih dnevih 2021 v organizaciji JSKD Celje in OŠ Frana Roša iz Celja, ki vabi mlade literate k besednemu ustvarjanju. Ana je s svojimi verzi prepričala komisijo, ki jo je uvrstila na državno srečanje. To je potekalo letos preko spleta. Ana je bila tako v torek, 30. marca 2021, povabljena na delavnico Bodi to, kar hočeš biti, ki jo je vodila Benka Pulko, slovenska popotnica, pisateljica, fotografinja in avtorica knjige Otroci sveta.

“Pisanje je najvišja oblika izražanja. S pisano besedo je mogoče opisati in razložiti svet in sebe. A pisanje je tudi skupen seštevek vsega, kar smo: intelektualno, čustveno, izkustveno, vedenjsko, zrelostno. Pisanje odpira vrata zaznave, nas uči potrpežljivosti in nas povezuje. V času, ko se pozornost krči iz dneva v dan, ko komuniciramo z vedno revnejšim besednjakom in se sporazumevamo z vizualnimi podobami, je naša skupna bitka za pismenost še toliko bolj pomembna. A dobrega pisanja ni brez ogromno branja, razmišljanja, druženja, bogatih izkustev. In brez dobrega pisanja ni svobode. Dobro pisanje je reflektirano, osmišljeno. Je osvobojeno balasta, prazne komunikacije.” (Iz predstavitve delavnice Pisanje – pot v svobodo, ki jo je ob tej priložnosti za mentorje vodil Boštjan Videmšek, novinar.)

Čestitke tako Ani kot Niki za sodelovanje! Bodita še naprej spretni lovilki vajinih misli in pustita čim več sledi na papirju.

Vir: OŠ Vinica

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj