Na vsebino

GTM Metlika praznuje 30 let

V metliškem hotelu Bela krajina so danes slovesno proslavili 30-letnico podjetja Gostinstvo in turizem Metlika (GTM). Ustanovljeno je bilo 1. aprila 1991, in sicer potem, ko so bile njegove poslovne enote dolga leta pred tem organizacijsko vključene v del takratnega tozda Gostinstvo Bela krajina Črnomelj v sistemu Integral-Viator iz Ljubljane. Čeprav je podjetje nastajalo v negotovih razmerah, tik pred osamosvojitvijo Slovenije, je po uspešnem sanacijskem programu preraslo v uspešno gostinsko-turistično podjetje, ki danes zaposluje 21 ljudi in sodi med pomembne nosilce belokranjskega turističnega razvoja.

Leta 1994 so registrirali tudi kamp Podzemelj, ki zdaj sodi med najbolj priljubljene kampe ob Kolpi. Leta 2008 pa je temeljito prenovo dočakal tudi hotel Bela krajina. Ustanoviteljica podjetja Vera Pešelj je pred šestimi leti vodenje podjetja prepustila sinu Matjažu, vodenje kampa Podzemelj pa je prevzela hči Petra.

Vera Pešelj, pomočnica direktorja GTM:

Matjaž Pešelj, direktor družbe GTM:

Pomočnica direktorja Vera Pešelj je v svojem nagovoru poudarila pomembnost in vrednost zaposlenih ter se zahvalila že upokojenim sodelavcem, Matjaž Pešelj, ki je direktor družbe že osem let, pa je podelil priznanja za 10 in 30 let dela v kolektivu GTM ter podelil donacijo petim belokranjskim društvom oz. klubom v skupni višini 1.500 evrov.

Družbi GTM oz. podjetni družini Pešelj sta čestitke in podporo med drugimi izrazila metliški župan Darko Zevnik in direktorica RIC Bela krajina Barbara Papež Lavrič.

V kulturnem programu sta nastopila učenca metliške podružnice Glasbene šole Črnomelj iz razreda prof. Uroša Veglja tubist in trobentač ob klavirski spremljavi Andreja Kuniča ter mlada glasbenica z umetniškim imenom ClaudiZu oz. Klaudija Jaketič.

Seveda je po uradnem delu dogodka sledilo druženje na primerni razdalji in pogostitev z dobrotami, ki jih je pripravilo izkušeno osebje podjetja, ki obeležuje 30 let delovanja.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj