Na vsebino

Hiša dobrot Bele krajine

Hiša dobrot Bele krajine je trajnostni projekt, katerega cilj je dvigniti kakovost in dodano vrednost lokalnim proizvodom, povečati lokalno samooskrbo ter približati lokalno pridelane prehranske izdelke širši javnosti na enem mestu.

Občina Metlika je skupaj s partnerjema TD Vigred Metlika in Društvom vinogradnikov Metlika pripravila projekt in ga uspešno prijavila na razpis Lokalne akcijske skupine Dolenjska in Bela krajina (LAS DBK).

Občina Metlika kot nosilni partner je izvedla investicijski del projekta, in sicer je preuredila bivšo »Humljanovo trgovino« na Mestnem trgu v prostor za promocijo in prodajo lokalnih proizvodov. Spodnji del hiše je namenjen promociji in trženju lokalnih pridelkov in izdelkov, kjer bo na enem mestu zbrana in predstavljena ponudba lokalnih vinarjev, mesto pa bo zagotovljeno tudi sadjarskim, vrtnarskim, čebelarskim, oljnim, zeliščnim in ostalim proizvodom iz lokalnega okolja.

Hiša dobrot bo pomembna turistična postojanka, saj bo tu na enem mestu zbrana in ustrezno predstavljena lokalna ponudba Bele krajine. Projekt bo prispeval tudi k oživljanju starega mestnega jedra Metlike.

V okviru projekta bomo lokalne pridelovalce in predelovalce povezali v skupno mrežo lokalnih ponudnikov. Predvidene so tudi promocijske aktivnosti (promocijski film, letaki, strokovne delavnice…).

Ocenjena vrednost projekta znaša 164.015,20.000 EUR, od tega predstavlja vrednost nosilnega partnerja Občine Metlika cca 144.013,20 EUR, ostalo predstavlja delež ostalih partnerjev TD Vigred Metlika in Društva vinogradnikov Metlika. Skladno s prijavo na razpis LAS DBK pričakujemo sofinanciranje s strani države v višini 108.763,07 EUR.

Vir: Občina Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj