Na vsebino

Hojte k nam po znanje letos na temo Živeti trajnost

V Semiču bo pod vodstvom Janeza Gačnika potekal prikaz obrezovanja sadnega drevja. Foto: Uroš Novina
V Semiču bo pod vodstvom Janeza Gačnika potekal prikaz obrezovanja sadnega drevja. Foto: Uroš Novina

Letošnji dogodek Hojte k nam po znanje z naslovom Živeti trajnost bo potekal od v vseh treh belokranjskih občinah. Pestro in zanimivo bo, predvsem pa trajnostno naravnano. Hojte k nam po znanje!

Črnomelj, 13. in 21. februar 2023

  • v ponedeljek, 13. februarja 2023, ob 17. uri bo na Ljudski univerzi ZIK Črnomelj uvodno predavanje v letošnji dogodek. Predavateljica dr. Katja König bo spregovorila o radonu in tveganju, ki ga predstavljajo povišane koncentracije tega radioaktivnega plina za zdravje. Podala bo informacije o meritvah radona in o ukrepih, ki jih je potrebno izpeljati, kadar gre za povišane ravni. Bele krajina (zlasti Črnomelj in Semič) je prepoznana kot območje z več radona. Zato ne odlašajte, pridite na predavanje in si pridobite informacije ter detektor za merjenje ravni radona.
  • v torek, 21. februarja 2023, ob 17. uri bo na Ljudski univerzi ZIK Črnomelj predavateljica klimatologinja prof. dr. Lučka Kajfež Bogataj govorila o našem oblikovanju in spreminjanju planeta. Planet spreminjamo, ker mislimo, da imamo od tega nenehne koristi. Kako se odziva planet, koliko nas to stane, kakšne so posledice naših ravnanj? Začnimo ukrepati takoj, da bomo zagotovili planet primeren za življenje prihodnjih generacij.
  • za poslovne partnerje bo organizirano srečanje na temo kako se povezovati v okolju na področju trajnostnega razvoja. Dogodek bo v torek, 21. februarja, ob 10. uri na Ljudski univerzi ZIK.

Metlika, 22. februar 2023

  • ob 17. uri ustvarjalna delavnica Papirni filigran - izdelovanje rož iz odpadnega papirja, ki jo bo vodila Erika cesar Išpanov in kulinarična delavnica Priprava jedi iz ostankov hrane z mentorico Minko Kočevar. Dogodek bo v prostorih Hiše dobrot Bela krajina, Mestni trg 7, Metlika.
  • za učence OŠ Metlika in udeležence OŠO Metlika bo Komunala Metlika predstavila zelene poklice. Dogodek bo od 10. do 12. ure na Komunali v Metliki.

Semič, 23. februarja 2023

  • ob 15.30 sejem izmenjave semen (Društvo Lan Bela krajina in Krajevna knjižnica Semič), učni vrt dr. Derganca.
  • od 16. do 17.30: Prikaz obrezovanja sadnega drevja, Janez Gačnik, Zavod Jabolko, učni vrt dr. Derganca.

V primeru slabega vremena bosta oba dogodka v Kulturnem centru Semič.

  • za učence OŠ Semič in člane Društva upokojencev Semič bo potekalo ob 10. uri srečanje na temo Igrajmo se brez elektrike - namizne pastirske igre.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj