Na vsebino

Hrvaška zapira mejo za dnevne migrante v Slovenijo

Po poročanju hrvaškega spletnega portala N1 državljani Republike Hrvaške, ki živijo v domovini in delajo v slovenski Beli krajini od danes več ne bodo smeli meje prečkati dnevno, saj je ta del Slovenije visoko tvegan za širjenje koronavirusa, je izjavil karlovški župan Jelić.

Na izredni novinarski konferenci je Damir Jelić povedal, da se mora nekaj sto hrvaških državljanov, ki naj bi danes odšli na delo v Belo krajino, odločiti ali bodo s seboj vzeli osebne stvari in v Sloveniji ostali najmanj dva tedna, ali pa se bodo po delu vrnili na Hrvaško in se zdravstveno pregledali za pravočasno odkrivanje možnega pozitivnega okuženja s koronavirusom.

To pomeni, da praksa dnevnih čezmejnih delovnih migracij ne bo možna, ampak bodo te ljudi ob povratku na Hrvaško poslali v dvotedensko karanteno ali samoizolacijo na domu in Hrvaške do izteka 14-dnevnega nadzora ne bodo smeli zapustiti.

To priporočilo Štaba CZ Karlovačke županije je v skladu s priporočili Štaba CZ Republike Hrvaške za osebe, ki prihajajo iz držav in področij Kategorije II v katerih obstaja velika verjetnost okužbe z novim koronavirusom (SARS-CoV-2) med katerimi je tudi slovenska Bela krajina.

Tudi spletni portal Karlovački poroča enako TUKAJ in tudi KAportal TUKAJ.

Priponke

Vir: Spletni portal N1

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj