Na vsebino

Iz objema zasvojenosti s pomočjo nove svetovalnice Srečanje v Črnomlju

Zasvojenost ne izbira med ljudmi. Je med nami in ima veliko različnih obrazov. Alkoholizem je eden izmed njih. Ali prepovedane droge. Pa igre na srečo. Anoreksija, bulimija ali pa prenajedanje. Tudi zloraba tablet. Pasti sodobnih tehnologij. Mnogokrat tudi jeza in nasilje. In še marsikaj, kar nas razdvaja v odnosih. Vse to in še mnogo drugih je poti v nesrečnost. In potem težko najdemo pot ven. Pot nazaj v srečnost.

Različnih zasvojenosti je veliko, vprašanj pa, ki se ob tem postavljajo, še več. Prav zato bo v Črnomlju s 1. junijem 2020 začela delovati brezplačna Svetovalnica Srečanje, ki bo na razpolago vsem občanom v najrazličnejših psihosocialnih stiskah sodobnega življenja. Svetovalnica je nastala na pobudo Centra za krepitev zdravja Črnomelj, njeno delovanje pa podpira Lokalna akcijska skupina za preprečevanje zasvojenosti Črnomelj. Program pomoči bo brezplačen zahvaljujoč sofinanciranju Občine Črnomelj in Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

V Svetovalnici Srečanje bodo odprta vrata vsem, ki se jih zasvojenost tako ali drugače dotakne. Pomagali in svetovali bomo tako odvisnikom, kakor tudi njihovim najbližjim. Prisluhnili vam bomo tudi v duševnih stiskah, težavah v partnerstvu, vzgojnih zapletih in vseh ostalih situacijah, ki nas pestijo v medsebojnih odnosih. Z vami se bo pogovarjal Toni Kočevar iz Društva Srečanje, svetovalec za različne zasvojenosti in osebne odnose.

Svetovalnica Srečanje bo delovala v prostorih Zdravstvenega doma Črnomelj, za svetovanje se naročite po telefonu na: 051 367 497. Delovni čas svetovalnice bo vsak prvi in tretji ponedeljek v mesecu od 8. do 14. ure.

Vabljeni, da nas obiščete. Pokličite in povejte. Ne čakajte s praznim upanjem, da se bo vse že nekako uredilo samo od sebe. Največkrat se ne. Ob tem izgubljamo voljo in se potem ne borimo več. Nato znova vzamemo svoj »odmerek sreče«, naj bo to kozarec vina, igla heroina, igra pokra ali zaloga slaščic. Z namenom, da vsaj za trenutek znova zbežimo pred lastno nesrečnostjo, nemočjo. A učinek ne traja dolgo in neizprosno zahteva novo dozo, nov odmerek navidezne sreče. In začaran krog je sklenjen.

Vir: Društvo Srečanje

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj