Na vsebino

Ilinka Todorovski je dobila naslednico

Ilinka Todorovski, foto: zajem zaslona RTVSLO
Ilinka Todorovski, foto: zajem zaslona RTVSLO

Programski svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) je včeraj za varuhinjo pravic gledalcev in poslušalcev RTVS v novem petletnem mandatu izbral Marico Uršič Zupan, novinarko Primorskih novic in predavateljico na višji strokovni šoli Sežana. Zanjo je glasovalo 14 od 27 navzočih članov sveta.

Aktualni varuhinji Ilinki Todorovski se bo mandat iztekel 17. januarja. 55-letna Črnomaljka se je potegovala tudi za nov petletni mandat. Na glasovanju je prejela 12 glasov, medtem ko so programski svetniki Marici Uršič Zupan namenili 14 glasov. Prisotnih je bilo 27 svetnikov, Uršič Zupan je prejela potrebno večino.

Razpis je bil objavljen oktobra, nanj se je prijavilo šest kandidatov. Pogoje sta poleg izbrane izpolnjevali tudi Ilinka Todorovski in Biserka Povše Tašić, ki je odstopila od kandidature.

Ilinka Todorovski delo varuhinje pravic gledalcev in poslušalcev opravlja od 19. januarja 2017, ko je člane Programskega sveta RTV Slovenija prepričala s svojim programom in vizijo.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj