Na vsebino

Imajo lahko najčistejšo občino? Valda!

Ob svetovnem dnevu Zemlje se tradicionalno zvrstijo čistilne akcije, v okviru katerih se posamezniki, društva in zavodi lotijo čiščenja različnih pešpoti, naravnih in kulturnih znamenitosti, vasi in njihove okolice.

Množičnih akcij zaradi epidemioloških razmer trenutno ni mogoče organizirati, a v Semiču opozarjajo, da epidemija ne sme biti izgovor. Zato so pod okriljem Sem´ške mladine in tamkajšnjega Kulturnega centra sprožili akcijo #cistkotSemic, v okviru katere spodbujajo mlade, da na poti iz šole, med sprehodom ali med športno dejavnostjo, poberejo za pest smeti, naredijo fotografijo in jo s ključnikom #cistkotSemic objavijo na Instagramu. Vse v okviru predpisanih ukrepov, seveda. Tako naredijo nekaj dobrega za svoj kraj, hkrati pa opozorijo na pomen čistega in zdravega okolja. Že ena mala pest pobranih smeti je namreč velika sprememba za okolje. Nekateri so že pridno zavihali rokave, drugi jih še bodo. Pa ne le mladi, kot pričajo fotografije s čistilne akcije, ki traja do 21. aprila.

Za večjo ekološko osveščenost si prizadevajo tudi na OŠ Belokranjskega odreda Semič. Žan Pašič, Jakob Malnarič in Matic Vlahovič, učenci 7.a razreda semiške osnovne šole, so letos k skrbi za čisto okolje pozvali s posebno pobudo, v kateri so opozorili, da je zaradi neodgovornega ravnanja ljudi naš planet vedno bolj onesnažen in na določenih delih tudi zanemarjen. »Želimo si, da vsaj malo izboljšamo trenutno stanje v okolici naših domov, zato vas spodbujamo, da se ob dnevu Zemlje z družino odpravite na sprehod in pobirate smeti, ki jih opazite v naravi. Spodbudite tudi svoj razred in očistite okolico naše šole. Vsak posameznik lahko prispeva svoj delček k čisti okolici, a s skupnimi močmi lahko rešimo naš planet in ga naredimo bolj čistega, zdravega in ljudem prijaznega. V sodelovanju s projektnim timom POGUM in EKO ŠOLA vas spodbujamo, da se akciji odzovete in naredite nekaj koristnega za naš planet,« so v pobudi zapisali Žan, Jakob in Matic.

Vir: KC Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj