Na vsebino

Iskali smo rime s kamišibajem

Knjižnico Črnomelj so v petek v sklopu kulturnega dneva obiskali učenci 3. razreda OŠ Mirana Jarca Črnomelj. Skupaj smo s pomočjo kamišibaja iskali rime.

Skupaj smo poiskali veliko rim in ugotovili, da bi potrebovali še ogromno več veščin in navdiha, če bi želeli postati pravi pesniki. Zato smo raje prisluhnili verzom uveljavljenih slovenskih pesnikov Srečka Kosovela in Otona Župančiča ter verzom tujih ustvarjalcev Roalda Dahla in Johna Lennona. Vsak na svoj edinstven pesniški način sporočajo o svetu v katerem živimo. Pišejo o različnih temah: o dečku in sončnici, o Turku z dolgim bradavičastim nosom, o žabah, ki se bojijo, da bi jim zmanjkalo vode, o čarobnih mehurčkih, o sanjaču, ki si želi mir na svetu, o modri lisički in o nenavadni leteči kravi.

Različne teme nam prinašajo pomembna sporočila, zato je nujno potrebo brati poezijo in ostalo literaturo. Vsak dan in ne samo ob kulturnem dnevu. Le tako postajamo boljši in bolj kulturni ljudje.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj