Na vsebino

Izbrali najboljšo belokranjsko pogačo

Članice ocenjevalne komisije so imele tudi letos zahtevno nalogo. Foto: Zavod Metlika
Članice ocenjevalne komisije so imele tudi letos zahtevno nalogo. Foto: Zavod Metlika

Društvo kmečkih žena Metlika je v okviru 41. Vinske vigredi tudi letos izvedlo ocenjevanje za najboljšo belokranjsko pogačo. Med prinesenimi vzorci je sedemčlanska komisija ocenila, da so najboljšo pogačo spekli na Domačiji Šrajf Škof s Črešnjevca pri Semiču - prejeli so 79,10 točk od možnih 80. Na domačiji se ukvarjajo z dopolnilno dejavnostjo, in sicer s peko raznih vrst peciva, kruha, pogač in potic. Pridobljen imajo tudi certifikat peke belokranjske pogače.

Letošnja udeležba na ocenjevanju je bila odlična, prav tako doseženi rezultati, saj je bila večina ocenjenih pogač zelo blizu zmagovalne ocene. Ocene so bile dokaj enotne, za še bolj realne rezultate pa so članice komisije poskrbele z izločanjem najvišje in najnižje prejete ocene.

Priznanje za najboljšo belokranjsko pogačo bodo podelili na svečani otvoritvi 41. Vinske vigredi v petek, 19. maja, na metliškem Trgu Svobode.

Letos se vrača tudi tradicija ocenjevanja najboljše belokranjske pogače med širšo javnostjo, zato prireditelji vabijo vse ljubitelje peke, da prinesejo svojo belokranjsko pogačo na anonimno ocenjevanje, ko bo potekalo v nedeljo, 21. maja, od 10. do 12. ure, v Hiši dobrot Bele krajine.

To belokranjsko kulinarično posebnost se lahko naučite peči tudi na delavnici peke s članicami Društva kmečkih žena Metlika, ki bo potekala vsak dan v času Vinske vigredi.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj