Na vsebino

Znana je nova kraljica metliške črnine

Kraljica metliške črnine za leto 2023 je postala Nina Pečarič, študentka Biotehniške fakultete v Ljubljani, kjer zaključuje strokovni študijski program kmetijstvo-agronomija in že načrtuje nadaljevanje šolanja na magistrski stopnji programa hortikultura.

22-letna Nina izhaja iz vinogradniške družine Pečarič-Meginc, ki že več kot pet generacij obdeluje vinograde v Repici in prideluje odlična belokranjska vina. Nina je tako v vinogradništvo in vinarstvo vpeta že od malih nog, domača belokranjska vina pa promovira na različnih dogodkih. Da bi se približali ljubiteljem vin, imajo Pečaričevi v Kranju tudi izpostavo Vinske klete Pečarič-Meginc.

Kraljica metliške črnine predstavlja simbol belokranjskega vinogradništva in vinarstva, hkrati pa promovira tudi belokranjski turizem in lokalna vina. Kot sommelierka prve stopnje bo poslanstvo zastopanja belokranjskih vin širom Slovenije zagotovo odlično opravljala. Na raznih vinskih in turističnih prireditvah pa bosta v tandemu s sestro Majo Pečarič, aktualno vinsko kraljico Slovenije, zagotovo dosegli še večjo prepoznavnost Bele krajine in njenih vrhunskih vin.

Tudi letošnjo kraljico metliške črnine je izbrala strokovna komisija, ki jo je Nina še posebej prepričala s svojim obsežnim poznavanjem vin in vinarstva, nov naslov pa ji prinaša krono, lento, plašč ter sponzorski avto podjetja TPV Avto. Krono bo prejela na otvoritvi letošnje Vinske vigredi, 19. maja.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj