Na vsebino

Izjava Sindikata kmetov Slovenije

Sindikat kmetov Slovenije s zaskrbljenostjo spremlja socialno ekonomski položaj kmeta, ki se je z korono krizo še poslabšal. Prišli smo tako daleč, da kmetje pridelke in živino prodajamo pod lastno ceno, zato da si drugi v verigi delijo velike dobičke. Od tega nimamo ne kmetje ne kupci ničesar. Kmetje so v vedno slabšem položaju in se sprašujemo ali še ohranit kmetijo ali prenehati kmetovati, kupci pa imajo drago hrano glede na naš standard. Veliko hrane na trgovinskih policah, predvsem uvožene ima previsoko ceno za slovenskega kupca glede na kakovost.

Sindikat kmetov Slovenije je zaradi nastalih tržnih nesorazmerji v agroživilski verigi podal podporo evropskim, zlasti še nemškim kmetom, ki se s protesti borijo za svoj obstoj in pošteno plačilo pridelkov. Na slovenske državljane pa apeliramo, da klub zavedanju, da kmet ne dobi poštenega plačila za svoje delo in so slovenski pridelki in proizvodi še vedno dražji za slovenskega kupca, kupujejo slovensko poreklo.

Vir: Sindikat kmetov Slovenije

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj