Na vsebino

IZJAVA ZA JAVNOST

Žalostijo me zadnja dejanja redarske službe glede začasnega parkiranja pred enoto Loka Vrtca Otona Župančiča v Črnomlju, katera se dogajajo v zadnjem tednu. V zadnjem tednu je redarska služba pričela z opozarjanjem in kaznovanjem nepravilno parkiranih vozil pred vrtcem v Loki.

Kot starš se zavedam, da vsako jutro zavestno naredim prekršek in parkiram svoje vozilo na pločniku ter oddam otroka v varstvo. Tukaj se je potrebno vprašati zakaj to delam? Odgovor je enostaven, saj v bližini ni parkirnih mest da bi lahko pravilno parkiral svoje vozilo ter oddal otroka. Pred vrtcem se nahaja majhno parkirišče, katero je pa ob prihodu popolnoma zasedeno. Treba je vedeti, da parkirišče uporabljajo tudi dostavne službe, kombi vrtca, kateri prevaža hrano v dislocirane enote ter vsi ostali. Da je parkirišče že v osnovi neprimerno govori že to, da so označitvene črte parkirnih mest že nekaj časa nerazpoznavne in se sploh ne ve kje so parkirna mesta. Prav tako se na parkirišču nahaja prometni znak prepovedano ustavljanje in parkiranje z dopolnilno tablo »Dovoljeno za VVZ«. Se pravi, da starši tudi na parkirišču ne smemo parkirati.

Kot starš pozivam odgovorne, da takoj najdejo kratkoročno rešitev in tudi dolgoročno rešitev problema, saj verjamem da v bližnji okolici so možnosti za rešitev problema. Ustanoviteljica vrtca je občina, kar pomeni, da naj najprej ona reši problem, vendar rešitev ni to, da nam pošlje svojo redarsko službo in veselo opozarja in kaznuje. Z veseljem bomo parkirali in oddajali otroke, vendar dajte nam vsaj osnovne pogoje za to. Kako lahko nekdo začne z kaznovanjem nepravilno parkiranih vozil, če pa druge možnosti ni. Možnosti ni, ker je ustanovitelj ni omogočil. Da ne govorimo kakšne so razmere ko je sneženje … takrat si sploh vesel, če lahko otroka oddaš v varstvo.

Sprašujem se zakaj se je to kaznovanje pričelo šele sedaj…saj naša redarska služba deluje že nekaj let, vrtec pa je takšen že veliko, veliko let (več kot 30 let)?

Prav tako ne želim, da mi odgovorni naštevajo zakone in člene, saj jih dobro poznam, ampak naj začnejo probleme reševati v osnovi in ko bodo rešili probleme naj sankcionirajo tiste, ki ne bodo upoštevali zakonodaje. Pozivam odgovorne, da prenehajo z kaznovanjem in naj rajši nam, staršem, pomagajo, saj redarstvo ni samo kaznovanje. Pridite zjutraj za 30 minut in usmerjajte ter varujte vse udeležence, ne pa takoj uporabljati represivne ukrepe. Vedite, da je v enoti Loka 9 oddelkov in da je to 175 otrok in da v zelo kratkem času malo manj kot 70 avtomobilov pripelje svoje otroke v varstvo in da so ti avtomobili v povprečju parkirani manj kot 10 minut. Z enakim problemom se srečujejo tudi v enoti Čardak, kjer je 157 otrok, v obeh enotah je zaposlenih 77 delavcev. Saj sami veste koliko časa ste potrebovali, da ste včasih svojega otroka preobuli in oddali vzgojiteljici….verjetno ne 10 minut.

Janez Stepan, predsednik sveta staršev VVZ Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj