Na vsebino

Izlet v Ljubljano

Članice bralnih klubov iz Knjižnice Črnomelj in Krajevne knjižnice Semič ter članice Delavnice ročnih del iz Krajevne knjižnice Semič smo se v četrtek, 6. 12. 2018, odpravile na ekskurzijo v Ljubljano.

Skozi letošnjo sezono smo brali Cankarjeva dela in se preko njih navdušili tudi za ogled razstave Ivana Cankarja v Mestnem muzeju Ljubljana. Čudovita razstava nas je popeljala v Cankarjev čas in tako smo prek Cankarjevih življenjskih postaj Vrhnike, Ljubljane, Dunaja, Pule in Sarajeva pobližje spoznale našega velikega pisatelja in njegovo življenje. Po razstavi smo se sprehodile po starem mestnem jedru in se vrnile še na ogled NUK-a, naše največje slovenske knjižnice. Predstavitev Plečnikove stavbe, polne simbolike, ki se skriva za mogočnimi vhodnimi vrati, nam je podal Žiga Cerkvenik, zaposlen v NUK-u. Po predstavitvi smo na kratko vstopili spet v Cankarjev čas in si ogledali razstavo "Jaz sem Cankar - in to ti pove vse!"

Dan se je prevešal v noč, kar smo izkoristile še za ogled praznično okrašene Ljubljane. V večernih urah smo se polne vtisov, lepo preživetega dne, vrnile domov.

Vir: Knjižnica Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj