Na vsebino

Izlet v Salzburg

OŠ Vinica:

V petek, 5. aprila, so učenci osnovnih šol Vinica, Dragatuš ter Semič odšli na strokovno ekskurzijo. Pot nas je najprej vodila v Nemčijo, kjer smo si ogledali rudnik soli Berchtesgaden. Doživetje pod zemljo je bilo čudovito, spusta po lesenih drčah pa prava adrenalinska vožnja. Spoznali smo način dela, rudniške stroje in življenje rudarjev. Skok čez mejo in prispeli smo v Mozartovo mesto – Salzburg. Slikovito zgodovinsko mestece s prečudovito arhitekturo in znamenitostmi ter Mozartovo rojstno hišo nas je očaralo. Učenci so izvedeli in videli veliko zanimivih in novih stvari, se preizkusili v govorjenju nemščine ter spletli nova prijateljstva.

Glück auf!

OŠ Belokranjskega odreda Semič:

V petek, 5. 4. 2024, smo se učenci izbirnega predmeta nemščina iz Semiča, Dragatuša in Vinice podali na izlet v tujino. Obiskali smo kar dve državi, v Nemčiji smo se podali v podzemlje in si ogledali rudnik soli Bad Reichenhall, kjer smo se oblečeni v rudarska oblačila spuščali po rudarskih drčah, se vozili po slanem podvodnem jezeru ter okušali slanico, iz katere pridobivajo sol. V Avstriji pa smo se sprehodili po središču Mozartovega rojstnega mesta Salzburg, si ogledali veličastne stavbe ter notranjost Mozartove rojstne hiše. Učenci so bili kljub dolgi vožnji in zgodnjemu vstajanju (odhod iz Semiča je bil že ob 4.00 zjutraj) nad videnim in doživetim navdušeni.

Vir: OŠ Vinica, OŠ Belokranjskega odreda Semič

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj