Na vsebino

Izobraževanje mentorjev belokranjskega inkubatorja v Ustvarjalniku

Zaposleni iz Podjetniškega inkubatorja Bela krajina so se v decembru udeležili dvodnevnega izobraževanja za izvajalce programov spodbujanja podjetništva »Kako biti odličen mentor podjetnikom začetnikom«. Na izobraževanju so predajali svoje znanje in konkretne pristope, kako pomagati podjetnikovi ideji od zamisli do dobička, najizkušenejši slovenski podjetniški mentorji iz pospeševalnika mladinskega podjetništva Ustvarjalnik, in sicer podjetniški mentor mag. Matija Goljar, športni psiholog mag. Aleš Vičič in podjetnica Tjaša Ban. Zaposleni se namreč v podpornem okolju za podjetništvo spopadajo z veliko izzivi, saj morajo v mentorski vlogi nuditi praktične nasvete podjetnikom začetnikom.

Delavnica je bila sestavljena iz 5 modulov, in sicer: Kako izgleda mentorski proces Ustvarjalnika, Izpeljava posla od zamisli do prvega naročila v praksi, Psihologija podjetnika na začetku, Najpogostejši razlogi, zakaj posli ne uspejo in kako jih preprečiti ter Kako vzpostaviti in voditi mrežo mentorjev in podpornikov. Vsebina delavnice je sledila Ustvarjalnikovemu motu, ki pravi, da se je potrebno že takoj na začetku ukvarjati s prodajo in ne z idejo.

Udeleženci so delali na konkretnih primerih v praksi, debatirali o neuspešnih idejah, razpravljali o ključnih nasvetih za podjetnika začetnika in o razlogih, zakaj večina podjetij propade zaradi podjetnika samega ter kako preko vprašalnika oluščiti bistvo ideje.

V sklopu delavnice so mentorji in naši zaposleni ugotovili, da Podjetniški inkubator Bela krajina že deluje po pravih postopkih pridobivanja novih udeležencev in mladih podjetnikov ter da konkretno izvaja individualne razgovore in mentoriranja.

Na izobraževanju so zaposleni pridobili celotno vizijo, kako elemente pridobivanja novih članov inkubatorja in mentoriranja izvajati v prihodnje ter na kaj se pri tem osredotočiti, da se zasleduje osnovni cilj, kar je prodaja. Zaposleni bodo opredelili še cilje v 6-mesečni časovnici in ustvarili etični kodeks za mentorje.

Ekipa Podjetniškega inkubatorja Bela krajina je pridobila dodatno znanje, kako pripeljati varovance do poslovnega uspeha ter kako organizirati in izvajati učinkovit mentorski sistem v lokalnem okolju, saj se zavedajo, da je zgolj organizacija izobraževanj premalo ter bo le dolgotrajna in intenzivna podpora podjetnikom začetnikom prinesla prave rezultate.

Vir: RIC Bela krajina, Podjetniški inkubator Bela krajina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj