Na vsebino

Jane's walk - voden sprehod po trškem jedru Semiča

Turistično društvo Semič in Kulturni center Semič sta včeraj izvedla t.i. Jane's Walk - voden pohod po trškem jedru Semiča.

Zbor pohodnikov je bil na učnem vrtu dr. Derganca, potem pa so udeleženci sprehoda spoznavali zgodovino posameznih hiš v trškem jedru Semiča. Sprehod je vodila Alenka Snoj, ki je s svojim znanjem razkrila veliko zanimivosti trškega jedra.

Urbani sprehodi Jane’s Walk so približno uro in pol dolgi vodeni sprehodi po mestnih četrtih, ki ozaveščajo o pomenu pešačenja po vsakdanjih opravkih in poudarjajo učinek, ki ga imajo lahko pešci na urejanje mestnega prostora. Namenjeni so povezovanju prebivalcev s sosedi in sosesko in spodbujanju pripadnosti območju bivanja.

Obenem sprehodi odpirajo priložnost za pogovor o težavah, s katerimi se stanovalci dnevno soočajo, ter omogočajo oblikovanje pobud, kako soseske narediti privlačnejše in prijetnejše za življenje.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj