Na vsebino

Janko Lavrin v sliki in besedi

Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj je včeraj v okviru svetovalne točke, v Krajevni knjižnici Semič pripravil predstavitev Janka Lavrina, ki se je rodil na Krupi pri Semiču. Letos mineva 30 let od smrti pomembnega Belokranjca, zato je bil dogodek posvečen njegovemu neprecenljivemu prispevku k uveljavitvi slovenske besede in kulture v tujini. Bil je prevajalec, pisatelj, pesnik in urednik, ki je s svojim delom skrbel za promocijo Slovenije v Veliki Britaniji, kjer je deloval večino svojega življenja.

Udeleženci srečanja so si najprej ogledali dokumentarni film z naslovom Janko Lavrin-Ves slovenski, ves ruski, ves angleški, ves svetovljanski. Skozi film so spoznavali njegovo življenje in delo. Po ogledu filma je sledil razgovor, ki ga je vodila Zvonka Šterbenc. Udeleženci so obujali spomine na Janka Lavrina, ki so ga nekateri tudi osebno poznali in srečevali, ko se je vračal domov v Belo krajino.

Vir: ZIK Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj