Na vsebino

OD KOD SI, KRUHEK?

Minuli četrtek smo v avli naše knjižnice gostili Gledališko skupino VDC Črnomelj.

Za otroke vseh štirih skupin «knjižnih moljčkov« so igralci zaigrali čudovito predstavo z naslovom Od kod si, kruhek?
Knjižni moljčki so z velikim zanimanjem in pozornostjo spremljali zgodbo o Ani in Tanji, ki v žemlji najdeta dragoceni prstan in nato iščeta lastnika. Obiščeta trgovca, nato peka, mlinarja in nazadnje kmeta, ki je pri spravljanju pšenice v vreče izgubil prstan. Hvaležni kmet Anji in Tanji podari vrečo pšenice v zameno za prstan. Dekleti gresta veseli v mlin, kjer jima jo mlinar zmelje v moko, peka pa jima v zameno za moko podarita dišeč hlebec kruha.
Lepa in preprosta zgodba v kateri smo gledalci izvedeli, kakšna je pot do kruha in kako pomembno je bogastvo, ki ga imamo v sebi.
Simpatični in nasmejani igralci so prinesli na oder veliko sveže in pozitivne energije, ki so jo znali prenesti na vse gledalce, najmlajše in tudi starejše. Knjižni moljčki so predstavo pozorno spremljali od začetka do konca in bila jim je zelo všeč.
Hvaležni smo režiserki Heleni, mentorici Nevenki in kostumografki Alenki, ki so v predstavo vložile veliko ljubezni in truda, in igralce pripravile za nastop.
Z velikim veseljem bomo še kdaj povabili Gledališko skupino VDC Črnomelj, ki že ustvarja novo predstavo o ježkih.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj