Na vsebino

Razstava mladih likovnikov - Veronika Plut

Knjižnica Črnomelj je septembra 2015 v sodelovanju z akademskim slikarjem Robertom Lozarjem pripravila razpis za likovni natečaj, in sicer a učence belokranjskih osnovnih šol, ter za dijake srednje šole. Namen natečaja je ponuditi talentiranim učencem in dijakom možnost, da se s svojimi likovnimi izdelki predstavijo javnosti.

Dela je ocenila strokovna komisija, ki so jo sestavljali: profesorici likovne umetnosti, Špela Vraničar in Jasmina Strugar, ter akademski slikar Robert Lozar.

Danes je imela svojo razstavo Veronika Plut. Veronika je prva izmed srednješolskih razstavljavcev, pred njo sta imela svoji razstavi namreč dva osnovnošolca. Veronikina mentorica, ki jo podpira na njeni likovni poti, sedaj ko obiskuje gimnazijo Črnomelj, je profesorica likovne umetnosti, Špela Vraničar. V času osnovnošolskega izobraževanja pa je Veronika ustvarjala pod mentorstvom profesorice likovne umetnosti, Jasmine Strugar, ki jo vabim, da nam pove nekaj besed o Veronikinem ustvarjanju.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj