Na vsebino

Javni poziv - sterilizacija in kastracija mačk in psov

Občina Metlika se že več let srečuje s problematiko zapuščenih in prostoživečih živali, zato želimo pričeti s projektom sofinanciranja sterilizacije in kastracije mačk in psov v lasti naših občanov.

Občani lahko cenovno ugodnejše pogoje veterinarskih posegov izkoristijo do 30. novembra 2021 oziroma do porabe sredstev pri izbranima izvajalcema veterinarskih storitev v Beli krajini, in sicer:

a/ Belokranjska veterinarska služba d.o.o. Črnomelj, Ločka cesta 14a, 8340 Črnomelj

b/ Veterinarska ambulanta Črnomelj d.o.o., Zadružna cesta 14, 8340 Črnomelj.

Posameznemu gospodinjstvu se sofinancira storitev za največ dve (2) živali.

Preprečevanje rojstev neželenih živali je za lastnike obveza, ki izhaja iz določb 11. člena Zakona za zaščito živali, usmrtitev ali namerna zapustitev živali pa je kazniva!

Sterilizacija in kastracija mačk in psov je bistvenega pomena za omejevanje nekontroliranega razmnoževanja in rojevanja novih mladičev. Na ta način se preprečujejo izbruhi različnih bolezni, ki so lahko škodljive tako živalim kot tudi človeku. Sterilizacija in kastracija dolgoročno izboljšata zdravje in kakovost življenja živali.

Cena posega za posamezno žival vključuje: individualno obravnavo vsake posamezne živali, kompleten klinični pregled pred posegom, anestezijski protokol, toaleto sluhovodov, antiparazitno terapijo.

Za sofinanciranje sterilizacije in kastracije mačk in psov morajo lastniki izpolnjevati pogoj stalnega in tudi dejanskega prebivališča v občini Metlika.

Poseg sterilizacije ali kastracije živali po tem pozivu je sofinanciran v višini 30,00 € za mačke oziroma 50,00 € za pse.

Skupni znesek razpisanih sredstev znaša 2.500,00 €. Akcija je odprta do porabe sredstev oziroma do 30. 11. 2021.

Obveznosti med izvajalcema in Občino Metlika se bodo uredile s pogodbo. Vsi uporabniki boste v veterinarski ambulanti izpolnili obrazec, ki jih bo izvajalec dostavil Občini Metlika.

Priporočamo, da imate ob obisku veterinarske ambulante s seboj osebni dokument.

Priponke

Vir: Občina Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj