Na vsebino

Javni razpis za mlade ustvarjalce

V črnomaljskem "Dijaškem domu" je včeraj dopoldne potekala novinarska konferenca, na kateri je MC Bit predstavil projekt "Urban Culture for Rural Development".

Gre za dvoletni projekt, ki ga izvajata Mladinski center BIT in partnerska organizacija Mladi za Marof iz hrvaškega Novega Marofa, v okviru programa Erasmus +, z namenom ohranitve in razvoja urbane kulture v obeh okoljih. Z izvajanjem aktivnosti projekta želijo povečati aktivno vključevanje mladih, spodbujati kvalitetno mladinsko delo in kreativnost. Hkrati želijo prikazati kvaliteto svojega dosedanjega dela in predstaviti širši javnosti prednosti, ki jih delo na prostovoljskih in kulturnih projektih prinašajo mladim in tudi njihovemu okolju. Obe organizaciji sta zavezani istim ciljem in se faze projekta izvajajo simultano v obeh okoljih.

S projektom Urban Culture for Rural Development želijo odgovoriti na nevarnosti, ki so jih mladi zaznali ob zadnji letni evalvaciji klubskega programa: šibka notranja skupnost, prevelika vezanost na glasbene alternativne dogodke, neprimerno pozicioniranje v javnosti, pomanjkanje določenih znanj za organizacijo kulturnih dogodkov, šibko poznavanje potreb mladih na področju kulture.

Glavni cilji projekta so:

- približati mladim urbano kreativno kulturo

- opolnomočiti mlade prostovoljce za kvalitetno delo z mladimi (predvsem na organizacijskem in komunikacijskem področju)

- mladim dati zagon za neodvisno kreativno in svobodno izražanje

- povečati pretok in mreženje ustvarjalcev in obiskovalcev v obmejnih področjih

O ciljih projekta je spregovorila tudi vodja le-tega Eva Jančar: TUKAJ.

Mlade Belokranjce so že vključili v raziskavo o stanju urbane kulture v Beli krajini, kjer so preverili kako se o dogodkih informirajo, kakšne so njihove želje po urbanem kulturnem dogajanju v Beli krajini, da bi znali oblikovati vsebine, ki jih potrebujejo in pravilno z njimi komunicirati. Največ informacij o urbanih kulturnih vsebinah in dogodkih mladi dobijo na socialnih omrežjih, Facebooku in Instagramu, kjer so stalno prisotni, sicer pa informacije, ki pritegnejo njihovo pozornost dodatno raziščejo na spletu. Na socialnih omrežjih si želijo predvsem več video contenta, podcastov, vlogov in meme-grafike.

Seveda pa kreativne ideje mladih v MC BIT pozdravljajo in spodbujajo. Vključevanje mladih v organizacijo kulturnega dogajanja bodo zato podprli z javnim razpisom Urban Winter, v okviru katerega bodo izbrani projekt podprli s 500€ za izvedbo kreativne akcije.

Razpis je namenjen fizičnim osebam - mladim med 15. in 29. letom, ki še niso vpeti v mladinske organizacije in se bodo prijavili z inovativno idejo za urban kulturni dogodek, ki vsebuje elemente sodobne in moderne kulture. Izbrani ekipi, ki si želi naučiti organizacije kulturnih vsebin, bomo z mentorstvom pomagali pri načrtovanju in izvedbi dogodka, ki ga bodo izpeljali v časovnem obdobju do konca februarja 2020. Cilj razpisa je aktivirati čim večje število mladih, da se aktivirajo, nehajo jamrat in končno kaj naredijo.

Prijava mora vključevati ime in priimek prijavitelja, kontaktne podatke prijavitelja, krajši opis ideje, predviden potrebni material in kaj pričakujete od projekta. Prijave zbirajo do 30. novembra na [email protected]. Rezultate razpisa bodo objavili 3.decembra 2019 na spletni strani Mladinskega centra BIT in socialnih omrežjih.

Vir: MC BIT

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj