Na vsebino

Jezikovni dan v Ljubljani

V petek, 15. decembra, smo nadarjeni učenci in tisti, ki smo v letošnjem šolskem letu delali dodatno na področju angleščine, namesto v šolo odšli v Ljubljano. Ob 6.50 so nas starši pripeljali do železniške postaje Črnomelj. Z vlakom smo se peljali približno dve uri in pol ter se pri tem pogovarjali, poslušali glasbo ter doživeli vožnjo na malo drugačen način kot smo je ponavadi navajeni.

V Ljubljani smo šli na najprej na čaj in kakav, katerega nam je častila učiteljica, ker smo imeli precej časa do predstave. Ob 11.15 se je v Centru kulture Španski borci pričela predstava v angleščini Pygmallion. Ni nam bilo težko slediti, saj se vsi udeleženci dejavnosti angleščino radi učimo, igralci so besedilo izgovarjali zelo razločno, spoznali pa smo tudi drugačen naglase angleščine, kajti v zgodbi junakinja Eliza govori v londonskem dialektu.

Po predstavi smo se sprehodili do centra in pojedli kosilo – nekateri smo se okrepčali v McDonald’s-u, drugi pa v azijski restavraciji. Ko smo pojedli, smo se odpravili do Hiše Evropske Unije, kjer so nam na kratko predstavili Evropo in Evropsko Unijo, nato pa smo reševali kviz, v katerem smo v dveh skupinah iskali podatke na interaktivnih postajah po prostoru. Na zabaven način smo spoznali veliko zanimivega o EU, se slikali v foto kotičku ter prejeli nekaj darilc. Za konec smo se sprehodili še po večerni Ljubljani in opazovali novoletno razsvetlitev. Na železniško postajo smo prispeli utrujeni ter navdušeno ugotovili, da se bomo domov odpeljali z modernim vlakom, s katerim smo se nekateri peljali prvič. V Črnomelj smo prispeli ob 20.00. Ta dan nam je bil zelo všeč.

Vir: OŠ Komandanta Staneta Dragatuš
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj