Na vsebino

Od-ločitev

Na prireditvi ob dnevu samostojnosti in enotnosti na OŠ Semič, ki smo jo imeli 22. decembra v Kulturnem centru Semič, smo ugotavljali, da so ene odločitve v življenju lažje, druge nekoliko težje. A kot je ravnatelj Tomaž Pavlakovič v svojem nagovoru izpostavil – vse so pomembne. Tako je bila pomembna tudi odločitev Slovencev leta 1990 na plebiscitu, kjer smo se Slovenci odločili, da se želimo OD-ločiti od skupne države Jugoslavije, nastala je nova samostojna država Slovenija. Takrat smo bili Slovenci enotni, da si to želimo. V kulturnem programu so devetošolci recitirali Prešernovo Zdravljico, v kateri je Prešeren opeval in povzdigoval slovenski narod že v 19. stoletju. Za praznično decembrsko vzdušje so poskrbeli učenci 4., 5., 6. razreda, ki obiskujejo krožek angleščina za radovedne, z dišečo igrico. Počitnicam naproti nas je popeljala Inja Štajdohar s pesmijo Za božič kot otrok, spremljaj jo je otroški pevski zbor. Učenci so si po prireditvi ogledali še slovenski film Kapa.

Želimo vam čudovito leto, ki je pred nami in naj bodo najlepše darilo pod vašimi smrekicami ljudje, ki jih imate najraje. Vaše odločitve pa naj bodo prave! Srečno!

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj