Na vsebino

Jožici Brodarič priznanje Društva oblikovalcev Slovenije

Jožica Brodarič. Foto: Youtube
Jožica Brodarič. Foto: Youtube

V Prvem preddverju Cankarjevega doma bodo danes podelili priznanja Društva oblikovalcev Slovenije (DOS). Priznanje častna članica je DOS letos namenil oblikovalski kritičarki, kuratorici, voditeljici oddaj in modni poznavalki Jožici Brodarič. Kot so med drugim zapisali v utemeljitvi, se je Belokranjka iz Metlike pred leti samoiniciativno lotila projekta Koupa, s katerim posega v večno brezčasni prostor kulturne dediščine in prihodnosti skozi izdelke vsakdanje rabe. Kot so dodali, gre nedvomno za projekt, ki bi mu veljalo slediti tudi in predvsem na državni ravni.

Priznanje za življenjsko delo letos prejme grafična in muzejska oblikovalka Mojca Turk. Podelili bodo še pet priznanj oblikovalski dosežek. DOS je letos priznanja oblikovalski dosežek namenilo Anki Štular za pametno korito Planterino, podprto s pomočjo mobilne aplikacije, Maji Modrijan/Destilator za čevlje model diamant iz odpadnega tekstila, Mateji Škofič za celostno grafično podobo boutique hotela Bloom, kolektivu Oloop za knjigo Moč tekstila ter Teji Goljevšček in Evi Batič za zbornik ob 60. obletnici Gasilsko reševalnega centra Ajdovščina.

Vir: STA

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj