Na vsebino

Jurjevanje 2016, petek

Petkovo Jurjevanje je bilo zabavno, razgibano, multikulturno in predvsem vroče! Že dopoldne je otroke na glavnem odru zabaval čarovnik Sam Sebastian, pri Kozolcu je popoldne potekala delavnica poslikave telesa s kano, rokodelci so "zasedli" ulica Mirana Jarca, na malem odru so nastopili gostje iz Kolumbije in Bosne in Herecegovine, tam pa je potekala tudi delavnica afriške glasbe in plesa. Poleg delavnic Hiše Sadeži družbe in DPM Črnomelj ste lahko prisluhnili predavanju o rekonstrukciji Gričkega lonca in si ogledali plesno predstavo PD Krokar iz Metlike. Srečanje otroških FS je potekalo na glavnem odru ob 18. uri, letni koncert orkestrov, pevskega zbora in komornih skupin Glasbene šole Črnomelj pa uro pozneje. Ob 21. uri je sledilo uradno odprtje 53. Jurjevanja v Beli krajini. Nastopile so folklorne skupine iz Kolumbije, Bosne in Hercegovine, Madžarske ter domači FS Dragatuš in Zeleni Jurij iz Črnomlja.

Kaj pa danes?

Obiščite rokodelski sejem, oglejte si cirkuško promenado, prisluhnite orkestru recikliranih instrumentov, kitarskemu kvartetu, Triu dva Čardaša, Kud Dobréč Dragatuš in Tamburaškemu orkestru GŠ Črnomelj in godbam Dolenjske in Bele krajine, oglejte si performanse tujih folklornih skupin Zaité Compañia Experimental de Danza Casanare, Kulturno-umjetničko društvo "Piskavica", Bartok in slovenskih FS Predgrad, FS Oton Župančič Vinica, MFS Ivan Navratil. Za zaključek dneva pa še koncerti: Vaški veseljaki, Yellow Submarine in na EtnoFolkFestu Prismojeni Profesorji Bluesa, Pero Lovšin original in Španski borci!

Vir: Jurjevanje

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj