Na vsebino

Jurjevanje v Beli krajini, 2013

Jubilejno 50. Jurjevanje je potekalo od 19. do 23. junija 2013. Za to priložnost je bila tudi izdana knjiga „50 Jurjevanj – od predstavitev belokranjskih folklornih skupin do mednarodnega folklornega festivala“, katere avtorica je Ana Marija Blažič.

V zabavnem programu so nastopili harmonikarji Maestro-For-Te-H6, Godba na pihala Črnomelj, Preloški muzikanti, glasbena skupina Izvor, Soddiha, Nuša Derenda, Dej Še'n Litro in Magnifico. Na tamburice so trzali Kud Dobreč, KUD Tamburaški orkester Šmartno in akademski harmonikarski orkester Ivan Goran Kovačić. Na odru EtnoFolk festivala so stali, peli in igrali Oto Pestner in Gajo kvartet, Črni Peter in Ana Pupedan.

Za atrakcijo na prireditvi so poskrbeli preleti letal nad mestom z odskokom padalcev, ki so izvajali figure v zraku, metliški sokoli s konjsko vprego in telovadnim nastopom ter skupni nastop 9-ih belokranjskih folklornih skupin.

V sklopu folklornih programov pa so nastopile folklorne skupine: Carmen Lopez iz Kolumbije, Astra z Malte, GKUD Kosta Abrašević iz Srbije, Zeleni jurij Črnomelj, Ivan Navratil Metlika, KUD Božo Račič Adlešiči, AFS France Marolt, Dragatuš, KUD Oton Župančič Vinica, Predgrad, Stari trg ob Kolpi in KUD Matija Gubec.
Na srečanju „Pastirče mlado“ so nastopile otroške folklorne skupine: OŠ Mirana jarca Črnomelj, Adlešiči, Dragatuš, Iskraemeco Kranj in Matija Gubec Karlovac.

Vir: RIC Bela krajina

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj