Ponoči se bodo krajevne padavine prenehale pojavljati. Predvsem na vzhodu se bo delno razjasnilo in marsikje po nižinah bosta nastali megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 11, ob morju okoli 13 °C.

Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Več oblačnosti bo v zahodnih krajih, a bo večinoma suho. Po nižinah v notranjosti Slovenije se bo dopoldne zadrževala megla ali nizka oblačnost, ponekod lahko tudi dlje. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 19 °C.

V petek bo delno jasno, precej bo goste koprenaste oblačnosti. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah v notranjosti Slovenije megla. V soboto bo v zahodnih krajih oblačno, ponekod bo občasno rahlo deževalo. Pooblačilo se bo tudi v osrednjih krajih. V vzhodni Sloveniji bo delno jasno. Zapihal bo jugozahodni veter.

Nad vzhodno in deloma srednjo Evropo ter nad Balkanom je območje visokega zračnega tlaka, nad zahodno Evropo in Atlantikom pa je obsežen ciklon s hladno fronto, ki se čez zahodno Evropo pomika proti Alpam. Od jugozahoda k nam doteka razmeroma vlažen in topel zrak.