Na vsebino

Jutri bo pretežno jasno, najvišje dnevne temperature od 31 do 34, na jugovzhodu do 36 °C

Čimprej se umaknite v varno zavetje!

Močan sistem neviht, ki je prišel iz severne Italije in Avstrije, je dosegel Slovenijo. Na posameznih postajah v Avstriji so sunki vetra dosegali med 100 in 160 kilometrov na uro, zato podobne sunke lahko pričakujemo tudi pri nas, napovedana je tudi debelejša toča. Arso je izdal najvišjo (rdečo) stopnjo opozorila, Uprava za zaščito in reševanje pa je vse, ki preživljajo čas na prostem pozvala, naj se čimprej umaknejo v varno zavetje.

Ponoči in zjutraj bo jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 20, ob morju 22 °C.

Jutri bo pretežno jasno. Sredi dneva in popoldne bo pihal jugozahodni veter, popoldne pa bo v severovzhodni Sloveniji zapihal šibak vzhodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 31 do 34, na jugovzhodu do 36 °C.

Napoved za sosednje pokrajine

V nedeljo bo pretežno jasno, popoldne ali zvečer bodo v Alpah posamezne vročinske nevihte.

Obeti

V ponedeljek in torek se bo nadaljevalo sončno in vroče vreme. Popoldne ali zvečer lahko predvsem v severni in severovzhodni Sloveniji nastane kakšna vročinska nevihta.

V sredo dopoldne bo še sončno, vroče in soparno. Popoldne bodo nevihte zajele večji del Slovenije, južno Slovenijo predvidoma šele zvečer.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj