Na vsebino

Jutri bo pretežno oblačno

Ponoči se bo oblačnost nad zahodno in osrednjo Slovenijo zgostila, do jutra se bo pooblačilo še nekoliko vzhodneje. Pihal bo jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 6, ob morju 8, v zatišnih legah severne Slovenije malo pod 0 °C.

Jutri bo oblačno, krajša sončna obdobja bodo le na severovzhodu. Predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji bo občasno rahlo deževalo, pogosteje na zahodu. Pihal bo jugozahodnik, zvečer ob morju jugo.Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 8, ob morju in ponekod na vzhodu do okoli 11 °C.

V petek dopoldne bo oblačno s padavinami, ki jih bo več na zahodu. Meja sneženja se bo že zjutraj večinoma spustila do nižin. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem pa zjutraj šibka do zmerna burja. Popoldne bodo padavine od severa postopno ponehale, najkasneje v južnih krajih. V soboto bo zmerno do pretežno oblačno, jutro bo na Primorskem in ponekod na severovzhodu delno jasno.

Nad severno in vzhodno Evropo se zadržujejo cikloni, nad južno polovico Evrope pa je območje visokega zračnega tlaka. Hladna fronta se iznad Britanskega otočja pomika nad celino. Od zahoda priteka k nam toplejši in nekoliko bolj vlažen zrak.

Vir: ARSO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj