Na vsebino

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno

Ponoči bodo predvsem v zahodni Sloveniji še manjše padavine, ki bodo do jutra ponehale. Zjutraj se bo v zahodni in osrednji Sloveniji pooblačilo. V vzhodni Sloveniji in ob morju bo zmerno do pretežno oblačno. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 4, na Primorskem do 6 °C.

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, občasno bo več sonca predvsem ob morju in ponekod na vzhodu. Pihal bo jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 17, na severozahodu okoli 10 °C.

V četrtek bo oblačno. Zjutraj bo na zahodu začelo rahlo deževati, čez dan se bodo padavine širile proti vzhodu. Zvečer se bodo padavine okrepile in razširile nad vso Slovenijo. Predvsem na Primorskem so možne tudi nevihte. V petek bodo padavine oslabele, na vzhodu in ob morju večinoma ponehale. Čez dan bo tam zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho. Drugod bo pretežno oblačno z občasnim dežjem. V soboto bodo padavine od zahoda zajele večji del Slovenije. Pihal bo jugozahodni veter ob morju jugo.

Območje visokega zračnega tlaka nad srednjo Evropo in Alpami počasi slabi. Zahodno Evropo je dosegla vremenska fronta, ki se počasi pomika nad notranjost celine. Nad naše kraje doteka v višinah od severozahoda prehodno nekoliko hladnejši zrak.

Vir: ARSO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj