Na vsebino

Jutri čez dan se bodo padavine razširile na vso Slovenijo

Ponoči se bo pooblačilo tudi v vzhodnih krajih, padavine na zahodu pa se bodo okrepile in se začele proti jutru pojavljati tudi ponekod v osrednjih krajih. Jugozahodni veter bo oslabel. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 12, v Gornjesavski dolini okoli 3°C.

Jutri čez dan se bodo padavine, deloma plohe, razširile na vso Slovenijo. Predvsem na Primorskem in v južnih krajih bo lahko tudi zagrmelo. Zvečer bo dež od zahoda v večjem delu Slovenije že ponehal. Ponekod bo še pihal šibak jugozahodni veter, pozno popoldne ali proti večeru pa bo ponekod prehodno zapihal severozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo na severozahodu okoli 9, drugod od 11 do 16 °C.

V noči na petek se bo razjasnilo. V petek in soboto bo pretežno jasno, le v vzhodnih krajih bo občasno zmerno do pretežno oblačno. V petek bo ponekod pihal veter severne do severovzhodne smeri. V nedeljo bo pretežno jasno.

Nad severno, zahodno in srednjo Evropo je območje nizkega zračnega tlaka. Vremenska fronta je dosegla Alpe in se počasi pomika naprej proti vzhodu. Pred njo priteka nad naše kraje z jugozahodnimi vetrovi topel in vlažen zrak.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj