Na vsebino

Jutri od zahoda postopno dež

Ponoči bodo v zahodni in deloma osrednji Sloveniji padavine, sprva bo po nižinah večinoma snežilo, proti jutru pa bo od juga sneg začel prehajati v dež, ponekod je možna tudi poledica. V Prekmurju in ponekod na Štajerskem bo pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 1, na Primorskem od 1 do 4 °C.

Jutri bo oblačno, padavine se bodo okrepile, meja sneženja se bo hitro dvigala, na severovzhodu bo večinoma suho. Na Primorskem in Notranjskem ter na severovzhodu se bo krepil južni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 10, v zatišnih legah malo nad 0, ob morju in na Goriškem do 13 °C.

V soboto bo oblačno in deževno, najmanj padavin bo na severovzhodu. Pihal bo okrepljen južni veter, ki bo popoldne oslabel.

V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bodo še krajevne plohe.

Območje nizkega zračnega tlaka nad zahodno Evropo in Atlantikom se počasi pomika proti jugu. Nad naše kraje doteka od jugozahoda razmeroma vlažen zrak.

Vir: ARSO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj