Na vsebino

Jutri spremenljivo do pretežno oblačno, krajevne padavine, deloma nevihte

Ponoči bodo predvsem v zahodni, osrednji in južni Sloveniji krajevne nevihte. Nekatere nevihte bodo predvsem na Primorskem spremljali močnejši nalivi in sunki vetra. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 19, ob morju okoli 21 °C.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Še bodo možne krajevno močnejše nevihte z nalivi in sunki vetra. Popoldne bo ponekod zapihal severni veter, pozno zvečer na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 27 °C.

V noči na torek in v torek zjutraj bodo predvsem na Primorskem možne močne nevihte z nalivi in močnimi sunki vetra. Sunki zahodnega do jugozahodnega vetra bodo najbolj izraziti na Obali. Močnejše nevihte z nalivi bodo čez dan tudi drugod po državi.

V sredo bo na Primorskem pretežno jasno. Drugod bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, zjutraj predvsem v jugovzhodni Sloveniji še pretežno oblačno. V četrtek bo pretežno jasno in spet topleje. Na Primorskem bo oba dneva pihala šibka burja. Tudi v petek bo pretežno jasno.

Nad severozahodno Evropo je ciklonsko območje z vremensko fronto, ki se pomika prek zahodne Evrope in Alp. Pred njo z jugozahodnim vetrom k nam priteka topel in postopno bolj vlažen zrak.

Vir: ARSO
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj